HAVE ANY QUESTIONS? CLICK HERE
+420 775 448 214


info@poznavejme‑cesko.cz


smart-krajina.png
FOTOGALERIE

Objevte krásy České republiky
na naších originálních fotografiích

Your Cart

Back

středa 21. červenec 2021

Kakadu palmový (Probosciger aterrimus)

Kakadu palmový (Probosciger aterrimus) je největší zástupce kakaduů a jeden z nejvýraznějších papoušků světa. Vyznačuje se tmavě šedým až černým opeřením, mohutným zahnutým zobákem a nápadnými neopeřenými červenými lícemi, jejichž barva se může měnit podle nálady či vzrušení ptáka. Typická je také dlouhá, úzká chocholka. Kakadu palmový obývá tropické lesy severní Austrálie a Nové Guineje. Je známý vysokou inteligencí, dlouhověkostí a unikátním chováním, kdy samci používají klacíky nebo semena jako nástroje při námluvách, čímž patří mezi málo ptačích druhů prokazatelně využívajících nástroje.

středa 21. červenec 2021