HAVE ANY QUESTIONS? CLICK HERE
+420 775 448 214


info@poznavejme‑cesko.cz


smart-krajina.png
FOTOGALERIE

Objevte krásy České republiky
na naších originálních fotografiích

Your Cart

Back

středa 21. červenec 2021

Sup hnědý (Aegypius monachus)

Sup hnědý (Aegypius monachus) je jeden z největších dravých ptáků světa a zároveň největší sup Evropy. Vyznačuje se mohutnou postavou, širokými křídly a tmavě hnědým až černohnědým opeřením s nápadným světlým límcem kolem krku. Obývá především horské a lesnaté oblasti jižní Evropy, Balkánu a Asie. Živí se výhradně mršinami, čímž plní klíčovou ekologickou roli při udržování čistoty prostředí. Je to tichý, plachý druh, který většinu času tráví plachtěním vysoko nad krajinou.

středa 21. červenec 2021